Заплати и пенсии – уточняването предстои

Това каза премиерът  Борисов в интервю за Би Ти Ви тази сутрин.
Тази седмица или следващата, когато се съберат Тристранката, след това минава през Министерски съвет, като технологичен срок не мога да кажа. Така че по най-бързия начин след като преминат тези процедури, след като се разбереме с тях, така е по закон, ще бъде увеличено на 270 лева, каза премиерът.
Борисов потвърди, че предстои увеличение само на вдовишките пенсии, и подчерта, че няма как да вдигне всички пенсии предизборно.
Изводите в случая нямат никакво значение и моля да не се спекулира. Много би било добре предизборно да имаме възможност да вдигнеме всички пенсии, но това значи аз да постъпя по същия начин, както Станишев с държавата, а това е пагубно за всяка една, заяви Борисов.
В неделя финансовият министър Симеон Дянков прогнозира в интервю за „Хоризонт“, че увеличението ще влезе в сила от 1 септември. Дотогава парламентът трябва да приеме необходимите промени в Кодекса за социално осигуряване, каза Дянков.
Комисия към Националния съвет за тристранно сътрудничество ще обсъжда днес евентуалното увеличаване на минималната заплата и на вдовишките пенсии. Заключенията на експертите са необходими за насроченото за сряда заседание на Съвета, в който участват представители на правителството, синдикатите и работодателите.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *