Започва Вторият международен икономически форум в Кипър

Форумът събира повече от 400 от най-влиятелните и ключови участници в европейската политика и икономика – финансови министри и представители на правителства, политически лидери, икономически експерти и анализатори, бизнеслидери, преподаватели в бизнес училища.
Дискусиите протичат в шест тематични панела и са фокусирани върху най-актуалните проблеми на икономиката на Европейския съюз и Кипър. Променящата се роля на Европа в глобалната икономика, състоянието на европейската икономика през 2011 и предвижданията за 2012 година, както и кризата в еврозоната ще бъдат задълбочено обсъждани с участието на министри на финансите. Ще се дискутират и рестриктивните мерки, които се предприемат или трябва да бъдат предприети от страните-членки, за да се спаси и съживи европейската икономика. Специален панел е посветен на енергийната политика, като се акцентира на енергийните проучвания в Източното Средиземноморие и тяхното геостратегическо значение.
Темата за новите предизвикателства пред икономиката и банковия сектор на Кипър ще търси отговор на въпроса дали островната държава ще е следващата проблемна точка в еврозоната.
С провеждането вече за втора година на икономически форум от такъв ранг Кипър се стреми да се утвърди като най-големия конферентен център в региона.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *