Започна проект за обучение на земеделци по иновативни схеми на работа

(БТА)

От Асоциацията на Българските Но-Тилъри (АБНТ), които практикуват консервационно и регенеративно земеделие, съобщават за старт на проект, финансиран от Европейския институт за технологии и иновации – EIT Food (създаден в партньорство с ЕС).

Европейските земеделци искат внедряване на иновации в селското стопанство » Съвети в земеделието

АБНТ бе избрана за партньор от EIT Food сред общо шест кандидатури от България, за да помогне в трансформацията на български земеделци и стопанства към регенеративно земеделие, информира bta.bg.

Революцията на регенеративното земеделие е обучителен проект, който цели да трансформира мисленето на професионални земеделци, а впоследствие и техните стопанства по системата на регенеративното земеделие. Участието в проекта от земеделци е безвъзмездно и спонсорирано от EIT Food, пише в съобщението.

Повече информация за проекта има на  https://abnt.bg/obuchenie-regenerativno-zemedelie/.

Земеделците могат да кандидатстват за проекта до 19 август, а обучението ще се проведе между 20 и 30 септември. Инвестираме 3 млн. лева в интелигентно земеделие и | Банкеръ

По време на курса ще се селектират най-мотивираните и решителни земеделци, на които ще се обърне индивидуално внимание. Ще се изготвят индивидуални тригодишни планове за трансформация на техните стопанства по методологията на регенеративното земеделие. Ще се вземат почвени проби в началото и края на всяка година. Ще се осигури индивидуална подкрепа и консултиране от регенеративни агрономи и земеделци от България и чужбина през този тригодишен период.

 

 

 

 

 

                     financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *