Заработи Пекинска фондова борса

Новосъздадената Пекинска фондова борса започна търговия със силен скок на акциите на десет компании, които неотдавна проведоха първични публични предлагания (IPO).
Пекинската фондова борса ще бъде официално открита в понеделник | manager.bg
И тъй като котировките им прибавиха между 100 и 500 процента, по време на сесията се наложи да се задействат така наречените прекъсвачи, предаде Ройтерс.
Акции в оборот на общо 81 дружества отбелязаха официалния старт на борсата, създадена да обслужва малки и средни предприятия, подкрепяйки по този начин политиката на президента Си Цзинпин за „общ просперитет“ и намаляване на „пропастта“ между бедни и богати в Китай.
Първата група компании, листвани на борсата, са основно от сфери като софтуер, фармацевтика и висок клас производство.
В бъдеще се очаква броят на фирмите да нарасне значително, както и новата платформа да стимулира развитието и традиционни, и на нови сектори на икономиката.

Шанхайска борса. Котировки на акции на цветни и благородни метали - икономиката 2021
Пекинската фондова борса ще играе ключова роля в развитието на иновативния потенциал на националните предприятия, заявиха по-рано китайските власти. Уставният капитал е 1 милиард юана (около 156 милиона долара по текущи обменни курсове).

Планът за новата борса бе обявен на 2 септември от президента Си Цзинпин по време на Китайския международен търговски панаир на услугите. Пекинският орган за контрол на пазарите регистрира борсата на 3 септември.
Това е третият фондов пазар континентален Китай след борсите в Шанхай и Шънчжън. В Хонконг също има фондова борса.

             financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *