Заради „грешка“ столичната община щеше да загуби 2 700 000 лева

Заместник-кметовете Дончо Барбалов и Любомир Христов внесоха на предишното заседание на СОС предложение да се одобри споразумение за прекратяване по взаимно съгласие на договора с фирмата “ Карат-С“ и за уреждане на финансовите взаимоотношения, произтичащи от това прекратяване. Градските съветници го приеха, но кметът го върна. Съветникът от БСП Георги Кадиев заяви, че изчислените в споразумението 3 милиона 300 хиляди лева лихви, които общината трябва да изплати на фирмата, са погрешни и са надписани над 2 милиона лева.
Не мисля, че това е техническа грешка или гаф. Това е политическа поръчка. Първоизточникът на предложението за прекратяване е Центъра за градска мобилност. Но ние затова имаме контролни функции в общината, за да може да се проверява до стотинка. Когато твърдяхме, че има грешка, г-н Барбалов казваше, че няма. Днес ние успяхме да спестим 2 700 000 лева на Столичната община. Ако не бяхме го направили, „Карат-С“, които са спонсори на ГЕРБ, щяха да бъдат с 2 милиона лева по-богати, няколко дейци на ГЕРБ в администрацията на Столичната община и в Общинския съвет също щяха да бъдат по-богати.
Ще внесем сигнал до Прокуратурата, за да започване на производство за извършване на престъпление по служба от страна на кмета и двамата заместник-кметове. Поискахме и политическата отговорност да бъде понесена веднага от г-н Барбалов и г-н Христов. Познавам и двамата добре, твърдя, че са професионалисти и затова смятам, че това е политически натиск. Тяхната грешка е, че са се поддали на него, каза Кадиев.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *