Застрахователната компания Aviva уволни 1300 служители по погрешка

Имейлът, който е бил изпратен от отдела по човешки ресурси до 1300-те служители на отдела по целия свят, съобщава на получателите да върнат държаното от тях имущество на компанията при напускането на сградата и им напомня, че трябва да пазят информацията, свързана с компанията, в тайна, след напускането си.
Имейлът е бил предназначен за един единствен човек, обяснява говорителят на подразделението Пол Локстоун пред „Блумбърг“. “За нещастие, заради грешка на чиновник, е бил изпратен до всички служители на инвестиционното подразделение по света. Отвреме-навреме, нещата се объркват“, посочва той.  Отдел „Човешки ресурси“ на компанията е изпратил извинително писмо „доста бързо“.
Aviva съкращава подразделенията си за управление на активи в момент, когато европейската дългова криза и влошаването на британската икономика водят до спад в оперативната ѝ дейност. През януари компанията съобщи, че ще съкрати 160 души в подразделението. Някои от хората, които ще бъдат засегнати от този процес, все още не са били съкратени, признава Локстоун.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *