Застрахователна компания става спонсор на ЦСКА

Преговорите на ръководството на ЦСКА с бъдещите спонсори на клуба навлизат във финалната си фаза. Името на компанията ще стане ясно до края на седмицата, когато ще приключи подборът.

Изпълнителният директор на червените Венцислав Живков обяви, че става дума за две големи застрахователни компании – една българска и една международна. Той обясни, че не се притеснява за трудностите, които тези фирми изпитват заради сложното икономическо положение.

„Тези компании сами ни потърсиха, като предоставиха и финансови отчети“, каза Живков. Той заяви, че се очаква до края на седмицата да бъде финализирана и сделката за покупката на ЦСКА.

В момента най-важната задача пред ръководството е връщането на лиценза. Утре е последният срок, в който българските отбори трябва да предоставят необходимите документи, за да покрият най-трудният критерий – финансовият.

„Няма да имаме проблеми. Разбрали сме се с държавните институции“, заяви Живков. Шампионите твърдят, че вече имат необходимите документи, подписани както с ДАМС, така и с НАП да платят задълженията разсрочено.

„Платихме дължимото към момента на „Локомотив“ (Мз) за трансферите на Давид Силва и Руи Мигел. Имаме бележка за разсрочено плащане и за парите на Гъргоров. Превели сме му 20 хил. евро и остават още 40 хиляди. До 17 ч. ще изчистим всичко“, заяви Живков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *