Застраховката за кола от 50 до 280 лв.

Цените падат, не бързайте да купувате “Гражданска отговорност”

От 50 до 280 лева цени на „Гражданска отговорност“ предлагат компаниите, но средната цена е 100 лева. Не бързайте да купувате, цените падат, а до крайния срок 31 декември остават 6 работни дни. Най-добре е да се проучат конкретните тарифи за автомобила, който притежавате, съветват експерти.

Най-голямо разнообразие има в тарифите на „Алианц България“. Компанията определя цените по няколко показателя – къде се кара колата, за какво се ползва и каква е възрастта на шофьора. Така за най-примерните водачи в малките градове са издавани полици и за 50 лв. Но за младежите, причинили катастрофа в голям град, цената е доста по-висока.

Няколко компании предложиха „Гражданска отговорност“ за 83 лв. за масовите коли на шофьори без причинени катастрофи. Но ако имате нарушение, цената се вдига с 15-25 лв. при по-малките автомобили и до 40 лв. – при най-мощните. „Български имоти“ предложи дори цена от 72 лв., но Комисията за финансов надзор се намеси и разпореди компанията да коригира тарифата си. С либерализацията на пазара компаниите сами определят цените, но комисията следи премиите да не падат прекалено.

От „Орел“ обявяват две цени – едната е при директна продажба на клиента, а другата при купуване на застраховката чрез посредник. Ако купите полицата директно от компанията, спестявате 16 лв. за масовите коли и 34 лв. за най-мощните автомобили.

Стефан Кючуков

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *