Защитата на Боевски иска да се проследи GSM-а му

Това съобщи по bTV неговият български адвокат Ивайло Дерменджиев. Той допълни, че бившият спортист и общински столичен съветник от ГЕРБ категорично е заявил, че е невинен и е бил натопен. Гълъбин Боевски бе залровен с  кокаин на летище „Гуарольос“ в Сао Пауло на 24 октомври при качването на полет за Мадрид с дъщеря си Сара. Той твърди, че куфарът му се скъсал и си купил нов, а вътре се оказала пратката с дрога.
Затова защитата му си е поставила още за цел да бъдат издирени хората от турнира по тенис, на който е участвала дъщеря му Сара, в магазина и на рецепцията, за да съберат показанията им. За липсата на касовите бележки от покупката на трите чанти, в които е открит наркотикът и които могат да бъдат използвани като доказателство, щангистът е обяснил, че не пази подобни документи, особено когато пазарува в чужбина.
Версията на Гълъбин Боевски Адвокат Ивайло Дерменджиев, който се е срещнал с Боевски в бразилския затвор, разказа версията на олимпийския шампион за случилото се.
Боевски и дъщеря му Сара са били в малък град, който се намира на около час и половина път със самолет от Сао Пауло. Там са настанени в хотел, в който са и всички състезатели, участващи в турнир по тенис. Два дни преди да отпътуват двамата отиват до търговски център, от който да купят нови куфари, тъй като сакът, с който са дошли, вече е скъсан. Там ги завежда човек от турнира, описан от Боевски като фотограф. Пазаруват от единствения магазин за подобна стока. Плащат на място и използват предоставяната услуга покупката да бъде доставена директно в хотела им.
Вероятно през целия ден чантите остават без надзор, след което са взети от спортиста от рецепцията. В същия ден подреждат багажа си в два от куфарите, последният остава за деня на заминаването им. Пътуват за Сао Пауло с вътрешен полет, до който сами пренасят чантите. Вземат го от лентите и го предоставят за чекиране за полета до София през Мадрид. Адвокат Дерменджиев подчерта изрично, че куфарите са чекирани до София, за да опровергае версиите за евентуална доставка в испанската столица. Чантите влизат в общо помещение, преди да бъдат качени на самолета. Два часа по-късно, докато изчаква на терминала, олимпийският шампион е арестуван. ОбвинениетоВсе още обвинителният акт срещу Гълъбин Боевски не е готов, тъй като експертизата, която трябва да установи теглото на чантите, не е завършена, каза още адвокат Дерменджиев. Количеството на кокаина обаче няма значение за санкцията по законите в Бразилия. Адвокатът каза още, че има възможност спортистът да бъде пуснат под домашен арест и във всеки един момент може да бъде поискана гаранция.
Обвинението се очаква да бъде повдигнато до 2-3 месеца, а процесът да започне в рамките на 6-8 месеца. По думите на Дерменджиев в момента се работи по привличането на бразилски защитник, завършил в Европа, който да поеме случая на разумна цена, тъй като в латиноамериканската страна тази услуга се заплаща между 800 и 1000 лева на час.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *