Зелени Оскари за иновативни решения

Зелени Оскари за седма поредна година бяха връчени от  b2b Media на отговорните бизнеси за постижения в тази област.  В деня на околната среда компетентно жури отличи носителите на наградите за „Най-зелените компании в България.“

В 16 категории се конкурираха компании от всички сфери на икономиката у нас. В Националния конкурс “Най-зелените компании в България” участваха също общини, държавни предприятия, неправителствени организации и дори стартиращи компании. Освен отличията в основните категории бяха раздадени също и специални награди за “Зелена иновация”, “Зелена инвестиция”, “Безхартиен офис” и медийните призове “Зелена медия” и “Зелено перо”.
Като “Най-зелена банка” беше обявена Пощенска банка, а победител в категория “Телекомуникации” стана „Теленор“.
С две отличия си тръгнаха „Кока-Кола България“ и Столичен електротранспорт, както и строителната компания „Артекс инженеринг“.
В сектор „Технологии“ победител се оказа „Коника Минолта“, а в раздел „Индустрия“ призът е за „Солвей соди“.
От рецикилиращата промишленост на първо място беше класирана „Екопак“, а в общинската категория призът отиде в Община Стара Загора.
В строителството най-зелена компания се оказа „Селена България“, а в туризма номер едно със своята зелена програма е „Санитарно-оздравителен комплекс Камчия“.
„Кредисимо“ също грабна две отличия – първо място в категория „Финансови услуги“ и специалната награда за безхартиен офис.
В хранително-вкусовата индустрия челната позиция си поделиха „Загорка“ АД и „Гудмилс България“.
В категория „Биоиндустрия, зелен бизнес, бюти индустрия“ на първото място се изкачи „ЕМД Експертс“ ЕООД – Биоактив.
Сред най-оспорваните категории беше „Търговия и селско стопанство“ – с победата се увенча „Лидл България“.
„Дентсу Иджис Нетуърк България“ триумфира в Сектор „Образование, ПР и рекламни услуги“, а в категория „Стартъпи“ първи са Сдружение на първо чясто се класира Национална асоциация по велосипедизъм, на следващото е Ателие ТРИОН. Наградата за “Зелена иновация” спечели Агенция „Интеримидж“ с кампанията си “Европейска седмица на мобилността”.

Конкурсът се провежда с подкрепата на Министерството на околната среда и водите. Партньор на събитието беше за поред път Българска стопанска камара.

 

Ели ЯНЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *