Зимните курорти не могат да намерят персонал

Малко преди началото на зимния сезон у нас се усеща остра липса на работна ръка. Търсят се близо 2000 души за сезонна работа в курортите у нас и в чужбина. Най-желани са позициите на сервитьори, готвачи и камериерки. Това показва анализът на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите, цитиран от Nova.

От представителствата на Сдружението в Чепеларе и Смолян съобщиха, че младите кадри предпочитат да работят извън страната. Най-желани за реализация са зимните курорти в Австрия и Германия, където заплащането е между 1200 и 2000 евро на месец. Хотелиерите у нас са решили тази година да търсят сезонни работници от вътрешността на страната и от трети страни, информира economic.bg.

Прогнозите за тази година сочат, че в зимните ни курорти се очакват рекорден брой туристи. Според експерти от Министерството на туризма ръстът ще бъде с около 10%. Държавата очаква приходите от нощувки само от Пампорово да бъдат повече от 15 млн. лв.

 

 

financebg.com

One thought on “Зимните курорти не могат да намерят персонал

  • 09.11.2017 в 9:50
    Permalink

    Пример:Зимен курорт Узана- Габрово.Заплати на сервитьор и барман 460 лв,14-16 часа работен ден,чат пат почивни дни.Бивша хижа Импулс.Защо реват?

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *