Зимният туризъм е пред провал в Банско

По-строгите мерки за ограничаване на коронавируса закъсняха, смятат от туристическия бранш в Банско. Най-силният зимен  месец е пред провал. Масово се отменят резервации, съобщава БНР.

Ски и слънце в Банско

Идеята на Германия за затваряне на зимните курорти в цяла Европа вече се отразява тежко и на българската индустрия. Според бизнеса в Банско такива послания удрят директно туризма, още преди да  има  решение за това:

„Имаше заявки от Турция, имаше заявки естествено български, имаше заявки от няколко балкански страни, но сега вече просто е много трудно“, информира pariteni.bg.

Туристическият бранш настоява да се разреши поне ресторантите на хотелите да работят само за гостите в местата за настаняване, тъй като изхранването по стаите понижава качеството на услугата и обезсмисля изключителните мерки за сигурност, каза Малин Бистрин:

istock
istock

„Настояваме, защото такава е добрата практика в различните страни. Отварят хотелите, отварят ресторантите и те работят в 30 до 50 процента заетост. Да, очаквам министърът да вземе спешни мерки“.

Банско ски - Откриване на ски сезон 2019-2020

Концесионерът на ски зоната в Банско обяви готовност за откриване на сезона на 4 декември, месецът, който е най-силен за зимните ни курорти. Това обаче е под въпрос.

Според туристическия бранш по-строгите мерки на правителството са закъснели:

„Това трябваше да се случи на 1-ви ноември. Мен ми е много тежко. Вместо да дам коледни бонуси, аз трябва да давам заповеди за съкращаване. Сезонът е осакатен“. 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *