Зимният туризъм с ръст от 2-3%

През зимния туристически сезон очакваме ръст в рамките на 2-3%, прогнозира зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов. Той посочи, че в момента туристическата реклама на България има положителни резултати.
Именно на нея ще се разчита страната ни да се превърне в атрактивна целогодишна туристическа дестинация. Маринов взе участие в представянето на проекта „Преоткрий България“, който има за цел да представи 50 непознати и интересни места, които са подходящи за туризъм и могат да развият местния бизнес.
Журналисти и граждани ще могат да направят своите предложения за попълването на класацията от 50-те нови места. Едно от изискванията за попадането на даден обект в класацията е той вече да не фигурира в Топ 100 на туристическите обекти в България.
Прогнозната стойност на проекта е 3,15 милиона лева. Парите се отпускат по линия на ОП „Регионално развитие“.
Конкурсът за журналистически материали „Преоткрий България!“ ще отличи най-добрите представяния на непознати дестинации и продукти в четири категории: Телевизия, Радио, Печатни медии и Интернет медии. Победителят във всяка категория ще получи грамота и предметна награда на стойност 1000 лв. Приемането на кандидатури ще започне на 20 октомври 2010 г., победителите във всяка категория ще бъдат обявени до края на март следващата година.
Регистрационната форма за участие и регламентът на конкурса ще бъдат качени в секция Туризъм в сайта на Министерството на икономиката енергетиката и туризма www.mee.government.bg. Заявките за участие могат да се изпращат по електронен път на имейл адрес konkurs.tourism@publicis-consultants.bg.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *