Златният век на картите памет свърши

Производителите на флаш-базирани карти памет се сблъскват с проблеми, които ограничават търговията с тези продукти. Продажбите намаляват, в резултат на нарастващата популярност на облачнитге хранилища и увеличението на обема на вградената в мобилните устройства флаш памет, пише TechNews.bg.

Златният век на картите памет приключи, заявиха експерти от DRAMeXchange – подразделение на изследователската компания TrendForce.

Единственият изход за производителите в тази ситуация е да преразгледат стратегиите си с цел диверсификация на бизнеса, съветват анализаторите.

Популярни устройства като iPhone и iPad нямат слотове за карти памет. В същото време средният обем на вградената в мобилните устройства флаш памет се увеличава и ще достигне 20GB тази година, което е с 60% повече спрямо миналата година.

Насищането с карти памет на пазара за смартфони доведе до изостряне на конкуренцията в останалите сегменти – камерите и навигаторите. Но златният век при картите памети приключи и ръстът вече никога няма да бъде толкова силен, категорични са от TrendForce.

Производителите на карти памет могат да се насочат към потребителски и индустриални SSD, както и към нови продукти за мобилни устройства от рода на дискове с интерфейс USB Type-C, съветват анализаторите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *