Златото и платината се повишиха

Златото се повиши до едноседмичен връх в сряда продължавайки възстановяването си от предходния ден, след като достигна седем месечен минимум. Слабостта на щатския долар до голяма степен съдейства за доброто представяне на благородния метал.Златото и платината се повишиха.

Резултат с изображение за злато и платина

Все още много инвеститори и анализатори се опасяват, че повишението в цената на жълтия метал може да е ограничено, предвид на очакванията за по-нататъшно нарастване в нивата на федералните лихви в САЩ през тази година.

Доларовият индекс се понижи, докато китайският юан нарасна за втори пореден ден. Това се случи, след като китайската валута достигна 11-месечен минимум и разпали опасенията за отлив на капитали от Китай и останалите развиващи се страни.

Златото се понижаваше през последните няколко седмици и в очакване на ключовите данни за заетостта и безработицата в САЩ. До тогава (в петък) най-вероятно доларът ще се движи в сравнително тесен рейндж. Така че много хора е възможно да прибират своите печалби от долара и златото, според пазарни наблюдатели.

Рано тази сутрин, спот цената на златото се повиши с 0.3% до 1 256.20 долара за унция, след като достигна едноседмичен връх при 1 261.10 долара за унция.

Златото обаче, не беше благородният метал, който се възстанови в най-голяма степен от дъното си (при нива от около 1 236 долара за унция). В тази роля, се оказа платината. След като достигна дъно при нива от около 796 долара за унция, металът се оттласна силно нагоре и се търгува при нива от около 840 долара за унция.

Най-слабо, бе възстановяването при среброто. Благородният метал се върна над психологическата граница от 16 долара, но му е изключително трудно да продължи с ръста си и да се повиши над важното ниво на съпротива при 16.10 долара за унция. Това прави метала податлив, към връщане отново под важната психологическа граница, информира infostock.bg.

Надолу среброто не би следвало да се понижава под дъното от ноември на миналата година – при 15.60 долара за унция. Ако това се случи, перспективите за поскъпване на метала ще се понижат сериозно. От друга страна, свидетели на ускоряване на ръста при среброто, можем да станем едва при трайно връщане над 16.20 долара за унция.

Вчера щатските индекси бяха затворени за честване на „Деня на Независимостта“ в най-голямата световна икономика. Това обаче, не попречи на азиатските индекси да продължат със загубите си. Японският Nikkei 225 се понижи с 0.9%, като толкова загуби и южнокорейският KOSPI. Хонконгският основен индекс се понижи с 1%.

Спадът на азиатските пазари продължава да се предопределя от очакваното начало на „търговска война“ между САЩ и Китай, която е с прогнозирано начало 6-ти юли – петък. Именно тогава се очаква да влязат реципрочните мита на двете страни, върху внос на стойност около 34 милиарда долара.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *