Златото и среброто поскъпват

Търговската война между САЩ и Китай се задълбочи. А този тип хаос, традиционно създава ниво на несигурност на световните пазари, което може да доведе до масивен скок на цените на благородните метали, тъй като търговци и инвеститорите продължават да се насочват към този род активи, в търсене на сигурност за своите средства.

Свързано изображение

finan

Към този момент ние вярваме, че лесно можем да видим поскъпване на златото към нива от 1 640 долара, или дори по-нагоре, а среброто може да се повиши към нива от 21 долара, през следващите 5 до 10 дни, прогнозират анализаторите на FX Empire.

Всяка ескалация на напрежението и борба между страните по целия свят вероятно ще доведат до шокови вълни в цялата световна икономика, както и до бързо свиване на фондовите пазари. А от това може да се облагодетелстват благородните метали.

Налице е суперцикъл при златото, който традиционно се развива с 20 до 30 дни, след първите признаци за това на фондовите пазари, коментират още изследователите от изданието. Предвид на първите симптоми и силен ръст на златото от 19-ти август, напълно е възможно до средата на септември да видим задълбочаване на ръста на благородните метали, смятат още анализаторите, информира infostock.bg.

Първоначалната цел за златото от малко под 1 600 долара, почти бе достигната и сега пред благородния метал се открива пътя към по-нататъшен ръст първоначално към 1 640-1 675 долара, смятат от FX Empire.

Интересен е фактът, че поскъпването на „жълтия метал“ става в среда на поскъпване на долара, което показва силния потенциал за по-нататъшен ръст на метала, в случай, че видим поевтиняване на долара в бъдеще.

Среброто продължава да впечатлява и най-пасивните търговци. Цената на „белия метал“ продължава с изпреварващ златото ръст, през последните повече от 30 дни. Това прави възможно по-нататъшното поскъпване на метала към 18.75-21 долара.

„Вярваме, че истинският потенциал за повишаване на среброто е далеч над 34 долара. В момента обаче, металът може да достигне нива от 24 долара“, пишат още експертите на изданието.

Пазарите е възможно да реагират на създалия се хаос с намиране на истинска оценка за благородните метали, отразяващи страха и бъдещите икономически очаквания на целия пазар. Пригответе се за някои наистина големи ходове през следващите осем седмици, съветват от FX Empire.

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *