Зле режисиран екшън с еротичен елемент виждат в обясненията на Цветанов за Кърджали

Опозицията от БСП и ДПС не прие отговорите на вътрешния министър Цветан Цветанов, който бе изслушан в парламента за полицейското насилие срещу семейство в Кърджали. От БСП поискаха оставката на Цветанов, а ДПС заявиха, че по време на парламентарния контрол ще питат отново министъра по същата тема.
По-рано днес Цветанов подробно обясни какво е станало в Кърджали. По думите му синът Кадир Мустафов е помагал на сводници

Зле режисиран екшън с еротичен елемент вижда депутатът от Коалиция за България Кирил Добрев в обясненията на Цветанов, пише БТА. На пресконференция в парламента Добрев определи днешното изслушване като поредния фарс, който се разиграва в Народното събрание.

„Разбрах за двете проститутки, разбрах за тяхната тарифа, разбрах за изнасилен затворник, но не разбрах най-важните неща – има ли прокурорска заповед за влизане в този дом, има ли причина тези хора да бъдат бити“, заяви той.

Според колегата му Антон Кутев, Цветанов трябва да подаде оставка, защото полицаи са влезли в дома на невинни граждани и са ги пребили, цитира го Дарик радио.

От партията на Ахмед Доган ще питат още дали е имала прокурорска заповед за влизането в дома, има ли описано полицейско насилие в доклада на полицията и разграничава ли се Цветанов от действията на неговите служители. От там дори посочиха, че ще отправят случая до Европейския парламент.

ДПС ще мисли дали да поиска парламентарна анкетна комисия. От партията са категорични, че има насилие и това е документирано с медицински свидетелства.
Ремзи Осман от ДПС обвини ръководството на МВР-Кърджали, че са се опитали да потулят случая. По думите му полицаите, които нахлули в дома на семейство Мустафови, се опитали да предложат и подкуп.

Осман, който е избран от Кърджали, обясни, че е сезиран за случая веднага. Той потвърди, че един от засегнатите от случая е активист на ДПС, но беше категоричен, че това няма връзка с отношението на партията към казуса.

Учуден съм от разминаването в позициите между премиера Бойко Борисов и вътрешния министър за действията на полицейските служители, каза пред БТА в кулоарите на парламента бившият председател на вътрешната комисия в 40-то Народно събрание Минчо Спасов. Борисов казва, че се срамува, а Цветанов заяви, че се гордее, припомни той.

От младежкото БСП подариха на Цветан Цветанов два броя от издадена от тях книга „Една година шменти капели“. Според Явор Гечев от младежката организация на левицата, в заглавието е дадено най-подходящото определение за изминалата година от управлението на ГЕРБ. Вторият екземпляр бил за премиера.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *