Иво Маринов: Клиентите на „България ВИП турс“ няма да имат проблеми

Това каза заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов в предаването „Преди всички“.
 
Вчера е имало среща с представители на фирмите. Практика е руските туроператори да работят с няколко от българките фирми и след като „България ВИП турс“ беше информирала руските туроператори за невъзможността да обслужва техните туристи – тези контингенти бяха поети от други български туроператори, така че нещата са нормални и руските граждани могат спокойно да проведат почивката си в България, каза Маринов.
По думите му общият брой туристи, обслужвала фалиралата фирма, е около 1000, като не са само руски граждани, но и граждани на Иран, Казахстан и Румъния.
За руските граждани няма никакви проблеми, каза той и добави, че за туристите от другите страни има директива на ЕС, според която когато туроператорът изпадне в състояние на фалит и несъстоятелност и туристът не може да получи услугите, за които е предплатил – отговорността е на туроператора. В зависимост от законодателството на отделната страна тази материя се урежда по различен начин. Маринов увери, че българските туроператори имат готовността за реакция и няма да има проблеми с тези, които предстои да пристигнат или да си тръгнат.
Заместник-министърът обясни и че няма български туристи, заминали чрез „България ВИП турс“ в чужбина.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *