Изборите в Германия – най-скъпите в историята й

Днешните парламентарни избори в Германия ще бъдат най-скъпите в историята на страната. Вотът ще струва 64,7 милиона евро, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на ДПА.
Германската агенция обяснява това с повишените разходи за наемане на обслужващ персонал, за наем на помещения и използване на изчислителна техника, а също и с поскъпването на хартията.
Съответно разходите за днешните избори ще са с близо 1,8 милионаевро по-големи от средствата, изхарчени за гласуването през 2005 година – 62,9 милиона. Според ДПА, официален Берлин се задължава да компенсира на провинциите и общините изразходваните средства.
Право да упражнят вота си днес имат 62 200 000 германци. Избирателната активност по данни от 14 часа местно време (15 часа българско), е 36,1%. Това съобщи на своята електронна страница Федералната избирателна комисия на Германия, съобщи Фокус.
Бундестагът се избира са период от четири години, а местните парламенти – за пет.
Избирателните секции бяха открити в 8 часа и ще затворят врати в 18. Тогава ще станат ясни първите неофициални данни за резултатите от изборите. Кандидатите за 598-те места в парламента са общо 3 556 души.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *