Известна българска компания за детски обувки се подготвя за листване на БФБ

Българската компания „Колев и Колев“ АД, която произвежда детските обувки с марка КК, се подготвя за излизане на Българската фондова борса, съобщи пред BloombergTV Bulgaria изпълнителният директор Иван Колев. Производителят се е прицелил към стъпването на няколко чуждестранни пазари, за което има нужда от свежи средства, поясни още той.Известна българска компания за детски обувки се подготвя за листване на БФБ.

Снимка: Колев и Колев

„Новите ни идеи имат нужда от акционерно финансиране. Целта ни е „Колев и Колев“ да стане публична компания. Имаме дългосрочни цели и банковото финансиране в момента не е подходящо за нас“, каза Колев.

Компанията се прицелва към €1 милион, което е и максималната сума на новия пазар на Българската фондова борса „Пазарът за растеж на МСП“. В рамките му, компанията няма нужда да представя за одобрение и проспект пред Комисията за финансов надзор. „Контролът не е занижен, но е опростен“, уточни той.

„Колев и Колев“ подготвят навлизане в Румъния, Гърция и Сърбия с продукта им буйка – обувки, предназначени за прохождащи деца, който, по думите на Колев, има голям успех в България. „Всяко второ бебе в България прохожда с буйка“, посочи той.Известна българска компания за детски обувки се подготвя за листване на БФБ.

Планът е разширяване и на предлагането на останалите детски обувки КК в съседните ни пазари.

Компанията вече е активна в Македония. В столицата Скопие има три магазина, а КК държат около половината пазар на среден и висок клас детски обувки, информира infostock.bg.

„Колев и Колев“ стартира дейност през далечната 1996 г., като първоначално се занимава само с продажба на детски обувки, а производството започва в края на 1998 г.

Дружеството разполага с два производствени цеха на територията на София и Ветрен с общ годишен капацитет за производство от 100 хил. чифта обувки, 50 хил. чифта буйки и 2 000 чифта снегоходки.

Към края на 2018 г. „Колев и Колев“ имат 10 магазина в България – 8 магазина в София и po един в Пловдив и Бургас.

За отчетната 2018 г. дружеството отчита нетна печалба в размер на 142 хил. лева и печалба след данъци от 104 хил. лв.. Общите приходи са в размер на 5,3 милиона лева, ръст от 3,94 процента спрямо миналата година.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *