Издателство „Просвета“ създаде „електронно училище“

Издателската група „Просвета“ обяви, че е създала „електронно училище“. Именно така компанията е определила образователната си платформа, която освен електронни учебници, обогатени с филми, записи, 3D визуализации, интерактивни упражнения и задачи, съдържа още видеоуроци, кратки електронни уроци и тестове.

Видеоуроци за учениците от 1-и до 7-и клас представляват записи на завършен урок, изнесен от опитен преподавател. Част от уроците са излъчени по време на пандемията по БНТ или по „България он еър“. Сега портфолиото на „Просвета“ включва още стотици други видеоуроци, които са многи ценни при дистанционното обучение, обясняват от издателството, информира computerworld.bg.

Издателства пускат свободен достъп до е-учебници за всички класове | Общество | Новини от България и Света | OFFNews.bg
 Специалните кратки е-уроци обобщават най-важното от изучаваните теми по всички предмети от 1. до 7. клас, без физическо възпитание. „С много интерактивни ресурси те обясняват на ясен и достъпен език новите понятия, определения и правила. Всеки урок завършва с тест за проверка на наученото“, допълват от компанията.
  В новата платформа има и голям брой тестове за проверка на цели раздели от изучаваните теми, така че учениците да се подготвят за своите срочни и годишни контролни работи.

Достъпът до образователната платформа е възможен с различните предложения на А1, като телекомът предлага разнообразни планове, достъпни както за абонати на телекома, така и за клиенти на други оператори. „Абонаментът за образователната платформа ще става само чрез различните формати, предлагани от А1 – те са достъпни за всички, без значение дали ползвате други услуги на телекома“, допълват от „Просвета“.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *