Изнесохме оръжие в Индия за 80.3 милиона долара

Изнесохме оръжие в Индия за 80.3 милиона долара .Оръжие и специална продукция на стойност 231,3 млн. лв. са изнесени от „Кинтекс“ през първите девет месеца на годината. Това е ръст с 16% спрямо постигнатия резултат за същия период на миналата година, пише в отчета за дейността на дружеството.

Резултат с изображение за българско оръжие

Само в рамките на третото тримесечие осъщественият износ за Индия, Алжир и Етиопия е на стойност 87,6 млн. щатски долара. Като доставките за нуждите на отбранителната промишленост на Индия са на стойност 80,3 млн. долара, износът за Алжир е за 7,2 млн. долара, а за Етиопия – 41 хил. долара. В изпълнение на вече подписани договори се очаква значителен износ за Индия и Алжир и през четвъртото тримесечие. При намален обем на продажбите спрямо третото тримесечие на миналата година печалбата на „Кинтекс“ нараства, което показва по-голяма рентабилност на сделките и намаляване на разходите. Общо за първите девет месеца на годината печалбата на дружеството е 32,667 млн. лв., което е ръст със 73% на годишна база.

Не така добри обаче са финансовите резултати на ВМЗ-Сопот. Печалбата на дружеството за деветмесечието е 2,241 млн. лв., при 151,9 млн. лв. година по-рано. Този спад на печалбата с над 98% се дължи на намаление на продажбите. От януари до септември те са за 111 млн. лв., при над 400 млн. лв. година по-рано, информира в.Труд..

Другото държавно дружество от военно промишления комплекс на страната -„НИТИ“ отчита печалба от 65 хил. лв. за деветмесечието.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *