Икономически растеж на САЩ от над един трлн. долара

Смятаме, че ще има икономически растеж от над един трлн. долара. поради което мисля, че данъчната реформа ще се изплати, посочи американският финансов министър Стивън Мнучин. Въпреки това  Министерството на финансите вероятно ще се наложи да поиска от Конгреса повече пари, за да изпълни плановете си за нейното осъществяване, съобщава Ройтерс.

По този начин Мнучин сякаш отхвърли прогнозите на Съвместния комитет по данъчно облагане, че гласуваното съкращаване на данъците ще увеличи дефицита на САЩ с между 1,1 и 1,5 трлн. долара в рамките на следващото десетилетие.

Според него, за целите на бизнес моделирането финансовото министерство залага годишен ръст от 2,9% на американката икономика, но мислим, че можем да стигнем до ръст от три по вече процента.

Стивън Мунчин също така посочи, че Министерството на финансите обсъжда с Конгреса допълнителни средства за подпомагане на прилагането на данъчния план, който намалява лихвите за бизнеса и за отделните лица, но в същото време съкращава значително и досегашни отстъпки, като тези за държавните и местните данъци и за ипотечните лихви. Ние ще наемем значителен брой хора, за да помогнем за прилагането на данъчната реформа, отбеляза той.

Финансовият министър повтори, че е необходимо Конгресът да вдигне тавана на дълга все път, когато правителството стигне близо до законоустановения лимит на заемите. Той добави, че не вярва, че Конгресът ще позволи на правителството да затвори временно, когато изтече настоящия краен срок за вдигане на дълговия таван на 19-и януари.

Запитан относно рисковете, свързани с криптовалутите като биткойна, които през последните месеци поскъпнаха неимоверно, Стивън Мнучин отговори, че Министерството на финансите е създало работна група за наблюдение на тези валути чрез Междуведомствен съвет за финансова стабилност, информира economynews.bg.

Основната ми грижа е да не се позволи на криминалните и терористични организации да използват криптовалутите, за да вършат лоши неща, каза той.

Мнучин допълни, че ще работи с останалите страни от Г-20, за да се популяризират американските правила, които изискват от емитентите на биткойни да знаят и да проучват своите клиенти, подобно на изискванията за нормалните банкови дейности. Едно от нещата върху които ще работим с Г-20 е да се уверим, че това няма да се превърне в нещо като швейцарска банкова сметка, посочи той, визирайки криптовалутите.

Финансовият министър на САЩ изрази загриженост по въпроса, дали потребителите напълно разбират рисковете от инвестиране в биткойни.

Що се отнася до централните банки, които обмислят да започнат да тиражират дигитални вместо физически валути, Мнучин каза: Федералният резерв и ние не мислим, че на този етап има нужда от подобно нещо.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *