Икономически форум „Марица” ще се проведе на 30 и 31 май в Пловдив

Третото издание на Икономически форум “Марица”, чийто организатор е Български икономически форум, ще се проведе на 30 и 31 май 2007 г. в конгресния център на Международен панаир Пловдив. Темата на тазгодишното издание, чийто основен медиен партньор е Investor.bg, е „България в ЕС – новите бизнес възможности”.

В рамките на форума ще бъдат представени възможностите на европейските финансови инструменти за подкрепа на бизнеса и ще бъдат дадени насоки за работа с оперативните програми. Сред говорителите в сесията, посветена на тази тема, е проф. д-р Вернер Мюнх, бивш депутат в ЕП и бивш министър-председател на провинция Саксония-Анхалт, както и представител на Европейската банка за възстановяване и развитие. Домакин на сесията е Профилинк ЕООД.

Проблемите във взаимодействието между администрацията и бизнес у нас е тема на сесията Преодоляване на новите административни бариери пред бизнеса. Участници в нея са министърът на държавната администрация Николай Василев, председателят на агенцията за инвестиции Стоян Сталев, НАП и др.

В панела, посветен на развитието на капиталовите пазари, участници ще бъдат представители на ИП Популярна каса 95 и изпълнителният директор на Инвестор.БГ АД Любомир Леков.

Внимание ще бъде обърнато и на наболялата тема за управление на отпадъците, в която ще вземе участие зам.-министърът на околната среда и водите Чавдар Георгиев. Домакин на панела е най-голямата организация за оползотворяване на отпадъци от опаковки Екобулпак АД. Ще бъде представен и заводът за преработка на битови отпадъци в Шишманци от “Екологичен завод” АД.

Предвидени са и сесии с акцент върху строителството и недвижимите имоти, туризма и енергийния пазар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *