Илон Мъск: Компютрите стават по-умни от хората!

Компютрите стават по-умни от хората във все повече сфери и смятам, че тенденцията ще продължи. Това заяви главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск, цитиран от CNBC.

„Ще бъдем далеч, далеч надминати по всеки един начин. Гарантирам го!“, каза Мъск на Джак Ма, председател на Alibaba, на Световната конференция за изкуствен интелект в Шанхай.

Снимка: Flickr/OnInnovation

Мъск посочи напредъка в шаха и китайската игра Го като доказателство за напредъка в изкуствения интелект.

„Мобилният ви телефон може буквално да смаже световния шампион по шах“, каза още Мъск.

Той говори за това как в бъдеще технологията на Neuralink, стартъпът, на който той е съосновател, може да даде на хората начин да повишат уменията си по определени теми. Компанията се стреми да използва AI за увеличаване на познавателните способности на хората с интерфейс мозък-машина, информира infostock.bg.

„Първото нещо, което трябва да приемем, е, че сме много глупави. Определено можем да направим нещата по-умни от себе си“, каза той.

Наскоро по време на събиране с инвеститори Илон Мъск обяви, че очаква Tesla да оперира с роботаксита още през следващата година.

Напълно самоходните превозни средства биха се конкурирали с услуги за превоз като тези на Uber и Lyft. Мъск определи роботакситата като начин собствениците на Tesla да печелят пари, когато не използват своите автомобили.

Програмата на Tesla предвижда собствениците на превозни средства да могат да ги отдават под наем, а след това да делят приходите си с компанията.

„Финансово безумно е да купиш нещо различно от Tesla. Това ще прилича на това да притежаваш кон след три години”, коментира Мъск.

Според предварителните прогнози роботакситата ще издържат 11 години, изминавайки 1 млн. мили и правейки брутна печалба от 30 000 долара годишно на кола. Това е поредната агресивна прогноза на Мъск за технологията на Tesla. Компанията вече експериментира с автономни коли, а надеждата на Мъск, че още през следващата година ще може да убеди регулаторите в безопасността на този тип превозни средства.

Презареждането на роботакситата на Tesla е едно от предизвикателствата, пред които компанията ще се сблъска, докато се подготвя за старта на услугата. Мъск отбеляза, че роботакситата ще се връщат сами у дома и автоматично ще паркират и ще се презареждат.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *