Имения за милиони са пуснати за публични продажби

Имения за милиони са пуснати за публични продажби от Камарата на частните съдебни изпълнители заради борчове на собствениците им. Това показва проверка на „Монитор“ в системата за публични продажби на камарата.

Резултат с изображение за Камарата на частните съдебни

Най-скъпият палат е на олигарха Николай Банев и съпругата му Евгения в столичния квартал Бояна. Началната цена, от която ще тръгне търгът за него, е близо 6 млн. лв. (виж вдясно). Освен еклектичното имение обаче в регистъра на ЧСИ-тата могат да бъда открити още десетина обяви за продажбата на баровски къщи. Всяка от тях е оценена на милион или малко под тази сума. Очаквано най-много от извадените на тезгяха имения се намират в София или в околностите й, но има и няколко в Бургас и Габрово.

В топ 5 на милионерските къщи, дадени за продан заради дългове, са къща в Бистрица, имот в частно вилно селище „Магдалена“, както и тузарски палат в Княжево. В същото време за близо половин милион пък всеки желаещ може да си купи и тристаен апартамент в новопостроена кооперация в столичния квартал „Стрелбище“. Най-скъпият многостаен апартамент, пуснат на търг от ЧСИ-тата, се намира в Балчик. Началната цена за него е четвърт милион лева и се намира в частна резиденция току на брега на морето, информира в.Монитор.

Тузарските палати са само малка част от пуснатите на търг заради борчове имоти от Камарата на ЧСИ-тата у нас. В регистъра на публичните продажби към момента са публикувани 3626 обяви. От годишния доклад на камарата става ясно, че през 2018 г. в платформата са публикувани 41 174 броя обяви за продажби на имущество.

„За сравнение обявите са били 51 699 за 2017 г.“, подчертава се в документа. През 2018 г. обявленията за продажба на недвижими имоти са били 37 024 броя спрямо 46 545 за 2017 г.

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *