Инвестиционен форум за общините в панаира

Форум за местно и регионално развитие ще се проведе за първи път в рамките на Изложбата на общините, която е част от Международния панаир на потребителски стоки и технологии. Опитът на италианските общини за изпълнение на проекти, финансирани от фондовете на ЕС, е сред основните теми. Ще бъдат разисквани перспективите на селските райони, както и възможностите, които дава Оперативна програма „Регионално развитие” до 2013 година.
Целта на форума е да покаже на бизнеса и на местните власти как да активизират своята съвместна дейност с помощта на европрограмите, за да намалят въздействието на кризата и да осигурят стабилно развитие на регионите. Организатор е Международен панаир Пловдив, който осъществява програма за междурегионално сътрудничество, улесняваща контактите между държавата, фирмите и общините от България и ЕС. Тя стартира с Конгреса на инвеститорите в туризма, чието първо издание се състоя под патронажа на президента Георги Първанов на ПРОЛЕТ 2007.
Форумът ще се проведе на 13 май 2009 г. със съдействието на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Италианската търговска камара в България, Eвропейски център за качество и Асоциацията на българските села. Той е основната делова проява в 5-ото издание на Изложбата на общините, където български и чуждестранни общини представят своите възможности за бизнес, туризъм и инвестиции.
Международният панаир на потребителски стоки и технологии ще продължи от 12 до 17 май в панарния комплекс в Пловдив. В него са включени изложбите: “Boats & Sports Expo”- за яхти, лодки, екипировка за спорт и свободно време, „Козметика”, „Мебелтех”, „Стройтех Пролет”, „Фудтех”- за хранителни продукти, машини и технологии, „Хорека Пловдив” – за оборудване за хотели, ресторанти, кафетерии и търговски обекти, „Ювелир Експо”, Зона за бизнес консултации „Бизнес Консултинг” и Салон на изкуствата „Импресия”.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *