Индексите на Wall Street записаха най-лошото си представяне от 2 месеца насам

Индексите на Wall Street се потопиха дълбоко в сряда, записвайки най-лошото си представяне от два месеца насам. Това се случва, след катопетролът слезе до ново 5–годишно дънозаради пониженатапрогноза на ОПЕКза търсенето на „черното злато“ през 2015 г., отбелязва CNBC.

Индексът на сините чиповеDow Jonesизгуби 1,5%, или 266,8 пункта, от стойността си до 17 534,37 пункта. Широкият индексS&P 500отстъпи с 1,63% до 2 026,27 пункта. Енергийният сектор се представи най-зле сред подсекторите на S&P, понижавайки се с 3% заради по-ниските цени на петрола. Технологичният бенчмаркNasdaq Compositeднес е надолу с 1,73% до 4 684,03 пункта.

По-рано в сряда ОПЕК редуцира очакванията си за търсенето през 2015 г. с приблизително 300 000 барела на ден. Картелът заяви, че ефектът върху търсенето и предлагането на суровината от 40%-вия спад на цената е несигурен.

„Петролът продължава да е основната ни грижа. В зависимост от това с кого говориш и по кое време и в кой ден от седмицата, петролът може да бъде водещият индикатор, така че може да се крие нещо зад спада освен фактът, че имаме много петрол“, заяви Пол Нолт, старши вицепрезидент и портфолио мениджър в Kingsview Asset Manager.

Енергийните компании от ранга наOneok, Denbury Resources, Newfield ExplorationиNabors Industriesбяха сред най-губещите в състава на широкия индекс S&P 500.

Сред компонентите на Dow JonesBoeing, ChevronиExxon Mobilбяха най-губещите. Само Nike увеличи стойността на акциите си с 0,6%.

Цената на акциите наToll Brothersспадна с цели 7,8% до 32,07 долара за брой, след като строителната фирма представи смесени резултати за тримесечието.

Книжата наYum Brandsпоевтиняха с 6,23% до 70,53 долара, след като собственикът на KFC, Pizza Hut и други брандове за бързо хранене намали прогнозите си за печалба за вторипътпрез тази година.

Пазарната капитализация наCostco Wholesaleнамаля с 1,95 на сто, след като компанията представи по-висока от очакваната печалба за тримесечието.

Цената на книжата наGlaxoSmithKlineотбеляза понижение от 1,63%. Причината е, че Bank of America Merrill Lynch намали препоръката си за покупка на акциите на компанията от неутрална на негативна.

Фючърсите върху суровия петрол с доставка през януари поевтиняват рязко – с 3,9% до 61,31 долара за барел. Контрактите върху златото също поеха надолу – с 0,4% до 1 227,50 долара за тройунция.

Доларът губи позиции спрямо валутите на основните търговски партньори на САЩ. Доходността по 10-годишните американски облигации, използвана във формирането на лихвите по ипотечните кредити и други потребителски заеми, се понижава с 4 базисни пункта до 2,177%.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *