Индия обяви, че подготвя стратегия за блокчейн технологията.

Правителството на Индия обяви, че подготвя национална стратегия за използване на блокчейн технологията.В отговор на въпрос, повдигнат в парламента на страната, Санджей Дотре, държавен министър на електрониката и информационните технологии, каза: „Като се има предвид потенциалът на блокчейн технологията и необходимостта от споделена инфраструктура за различни случаи на употреба, вече се изготвя документ за подход към разширяване на блокчейн на национално ниво.“

Свързано изображение

Той обясни, че Министерството на електрониката и информационните технологии (MeitY) планира да разшири и разгърне блокчейн технологията, описвайки я като „една от важните изследователски области“ с потенциал в различни сфери, включително управление, банкиране, финанси и киберсигурност.Индия обяви, че подготвя стратегия за блокчейн технологията.

Дотре добави, че министерството възнамерява да работи с Института за развитие и изследвания на банковата технология (IDRBT) и други правителствени агенции по инициативата. Той спомена, че министерството разработва основана на блокчейн рамка за доказателство за съществуване (PoE) за дигитални артефакти, която ще се използва за удостоверяване на академични сертификати, актове за продажба и други документи.

„Индийското правителство формулира подходящи разпоредби за насърчаване на приемането на блокчейн, не само в името на технологиите, но и за решаване на трудни проблеми, които досега са били нерешени и предоставят напълно ново преживяване на крайните потребители“, сподели Рахеж Дуду, ръководител на блокчейн отдела на доставчика на ИТ услуги Tech Mahindra.

Блокчейн за регистрация на имоти, вече се пилотира в щата Телангана. Министерството се позова и на други инициативи, позволяващи облачната сигурност и финансирането на търговията. През юни, индийският регулатор за телекомуникации предложи, всички телекомуникации да използват блокчейн, за да защитят клиентите от спам, информира cryptodnes.bg.

Докато Индия обмисля различни реализации на блокчейн от известно време, тя преди това беше критична към криптовалутите. Плановете за задължителна 10-годишна присъда затвор за потребители на криптовалути бяха повдигнати на въпрос по-рано тази година от комисия, докладваща на финансовото министерство на страната, но това все още не е станало закон.

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *