Индия харчи 18 млрд. долара за обновяване на електрическата си мрежа

 
Power Grid, която удвоява разходите си до приключването на проекта през март 2017 г., може да увеличи четирикратно приходите си, заяви оперативният директор Р. Сасмал.
Новата мрежа ще увеличи пазарния дял на компанията от 50% до 70% на фона на увеличаване на разходите с такъв темп, който позволява ограничаване на конкуренцията.
Подразделението със седалище Гургаон близо до Ню Делхи предприема мерки за предотвратяване на други сривове на електропреносните мрежи като тези от 30 и 31 юли. Авариите оставиха повече от половината население на страната без електричество. Това предизвика спиране на транспортните услуги и принуди фирмите да разчитат на резервните си генератори.
Power Grid Corp. of India отчете рекордни продажби и печалби за финансовата година, приключваща на 31 март, а акциите ѝ се покачиха с 20% през 2012 г.
„Да се уверим, че колапсът няма да се повтори, е наша приоритетна задача“, каза Р. Н. Наяк. „Разходите по укрепване и стабилизиране на мрежите могат да преминат границата от 1 трилион рупии“, допълни още той.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *