Интелигентни сейфове облекчават търговците

С използването на интелигентни сейфове се решават много от проблемите, свързани с управлението на парите в брой, коментираха от дружеството.
В края на работния ден, касиерите могат да депозират оборота в устройството, като парите директно постъпват по сметката на търговеца в обслужващата го банка. Това предоставя подобрен дневен паричен поток.
Според наблюденията на фирмата, разплащането в брой продължава да играе доминираща роля в търговията на дребно, затова и управлението на парични наличности е фокус за търговците на дребно, банките и компаниите, занимаващи се с инкасова дейност.

Интелигентните сейфове, или т.нар. iSafe, са изработени по високи стандарти за сигурност, притежават необходимите сертификати, като валидаторите им на банкноти са сертифицирани от местната централна банка на всяка държава и предлагат на всеки търговец на дребно решение на проблемите, свързани с управлението на пари в брой.
Ключов елемент е онлайн връзката им с банката и компанията, предлагаща инкасова дейност. Тъй като процесите за управление на парите в брой включват участието на трите страни (търговец, банка, компания за инкасова дейност), всеки от тях трябва да има достъп до информацията в реално време. iSafe осигуряват ситуация, в която и трите страни печелят.
Опасностите, свързани със сигурността, са минимизирани чрез по-малкото налични пари в брой в касите, което намалява риска от обири в търговските обекти.
Подсигурена е възможността за надежден прием на пари в брой чрез системата за проверка на фалшиви банкноти и компанията за инкасова дейност, която се грижи за преноса на банкнотите до банката, минимизирайки възможностите за обир по време на транспортирането.
Собственик на сейфа може да бъде и банката, като търговецът може да заплаща само такса за обслужване, която да дойде от по-добрите спестявания, с които той разполага. Нещо повече, банката може да бъде отговорна за наблюдението и управлението на посещенията на компанията за инкасова дейност, улеснявайки търговеца да не се ангажира с тази дейност.
Очаква се новото решение да дебютира на българския пазар до една година. В момента фирмата води преговори с потенциални клиенти – банки и търговци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *