Интересът към търговски имоти в Испания нараства

Интересът към търговски имоти в Испания нараства, съобщават от fakti.bg. Доказателство за това е, че за първото полугодие на текущата година са били реализирани сделки на обща стойност 5.9 млрд. USD, а за аналогичния период на миналата сумата е била 3.4 млрд. USD.

В Мадрид доходността от офиси клас „А“ е 3.25%, което е аналогично на лондонския Уест Енд. До началото на финансовата криза доходността е била 4% на годишна база. Абстрахирайки се от исторически ниската доходност в сегмента на търговски площи в световен мащаб, инвеститорите все повече влагат в придобиването на подобни имоти, тъй като този сегмент е най-доходоносен.

Възстановяването на испанската икономика набира скорост. По данни на ЕС БВП на глава от населението за първото шестмесечие БВП на глава от населението е достигнал 3.2% на годишна база, което съответства на темпа от последните две години и е над средното ниво от 1.8% за еврозоната.

Именно увереността в икономиката на страната е спомогнала да се реализират повече чуждестранни инвестиции в Испания. Голяма част от задграничните предприемачи са от Европа и САЩ. Днес купувачите са готови да са насочат към по-широк спектър от активи: хотели, студентски жилища, търговски центрове, информира infostock.bg.

Като цяло инвестициите в търговски имоти на Стария континент за 2016 г. отчитат спад поради отсъствието на предложения и политическата нестабилност. Липсата на оферти е проблем за предприемачите. Ако тенденцията на силно търсене се запази и през второто полугодие на текущата година, то 2017-а ще се окаже най-активна по отношение на сключени сделки в сегмента за последното десетилетие е мнението на анализатори.

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>