Интересът на инвеститорите е привлечен от тримесечните отчети

Лошите резултати стартираха с Alcoa Inc. и продължиха през Google Inc. и Bank of America Corp. При всички реалните резултати се оказаха под средните очаквания на пазара.
Акциите на Alcoa регистрираха най-голям спад сред тези от състава на индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average през изминалата седмица, като загубиха 7.8% от стойността си. Тези на Google приключиха с 8.2% на отрицателна територия, а на Bank of America с 4.9%.
Книжата на Tyco International Ltd. поскъпнаха 9.7%, след новината, че Schneider Electric SA готви оферта за закупуване.
В крайна сметка индексът S&P 500 се понижи минимално за седмицата с 0.6% до ниво от 1 319.68 пункта. Понижението му от 1 април е в размер на 1%.
Индексът Dow се понижи с 0.3% до 12 341.83 пункта през изтеклата вече седмица.
От началото на годината обаче, широкият индикатор S&P 500 е нараснал с 4.9%. Сред обявените резултати на 11 компании от индекса през тази седмица, ръстът им е средно от 3.5%.
Тримесечните отчети, които могат да представляват интерес за инвеститорите и да окажат въздействие върху щатските индекси през следващата седмица включват тези на компании като Citigroup, Goldman Sachs Group и Wells Fargo & Co., Intel, McDonald’s и International Business Machines.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *