Интернет ще изпревари телевизията в глобален мащаб

През следващата година за първи път ще отделим повече време за използване на интернет отколкото за гледане на телевизия. Хората ще прекарват средно по 170,6 минути на ден, или близо три часа, използвайки интернет за неща като пазаруване, социални мрежи, разговори с приятели и стрийминг на музика и видео през 2019 г. Това сочи нов доклад на медийната агенция Zenith, цитиран от Quartz.

Резултат с изображение за интернет

За сравнение очакванията са за 170,3 минути за гледане на телевизия всеки ден.

Zenith e направила прогнозата спрямо това как медиите се предават или разпространяват, като излъчването на телевизионни сигнали и печата при вестниците например. Гледането на видеоклипове в мрежата през платформи като Netflix или YouTube, или четенето на сайтовете на вестници, е отчетено като интернет потребление.

Телевизията губи привлекателността си за аудиторията откакто платформи като Netflix и YouTube улесниха гледането на видео онлайн, включително на съдържание, което се предлага и от традиционните телевизии. Интернет потреблението расте благодарение на все по-достъпните мобилни устройства, които дават на хората достъп до мрежата в моментите, в които не са у дома, информира investor.bg.

Близо една четвърт от цялото медийно потребление по света ще се случва през мобилни устройства през тази година, от 5% през 2011 г. Средно човек ще прекарва по около 8 часа на ден в потребление на медии в най-различни форми през 2018 г., сочи прогнозата на Zenith.

В някои части на света телевизията все пак ще остане на челна позиция засега. Zenith прогнозира медийното потребление до 2020 г. и не очаква интернет да изпревари телевизията в Европа, Латинска Америка и цяла Северна Америка в този период.

В САЩ се очаква интернет да вземе превес след над две години.

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *