Информационният център в Ловеч представя добри практики по усвояване на европроекти

Осем информационни срещи в общините от област Ловеч на тема „Научени уроци и бъдещи предизвикателства за периода 2014-2020 г.“ ще проведе центърът до края на ноември, обясни неговият управител Нели Митева. Според нея ще бъдат представени и добри практики от изпълнението на европейски проекти от други държави – членки на ЕС.
Ще обърнем внимание на новите оперативни програми, които се подготвят. Те са по формулата 5+2. Пет от оперативните програми, които действат през настоящия програмен период, остават същите. Текат преговори и се обсъждат две нови оперативни програми – едната е за образование, а другата за административен капацитет и техническа помощ, които тепърва ще се разбере дали ще ги има и по какъв начин ще бъдат структурирани.
Лектори от Полша и Гърция ще представят стратегията за развитие на европейско ниво „Европа 2020“, нейните цели, приоритети; стратегията за развитие на национално ниво, както и други национални стратегически документи, цели, правна рамка и финансови инструменти.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *