Ирландската Блекуотър хоумс обяви фалит

Ирландската компания Блекуотър хоумс (Blackwater Homes), реализирала множество жилищни проекта в южната част на Ирландия, подаде молба за съдебна защита от кредитори пред Върховния съд по фалитите в Ирландия, съобщи ирландското електронно издание thepost.ie.
Компанията ще подаде молба за назначаване на външен администратор, който да поеме контрол над бизнеса й, тъй като се стреми да преструктурира дълговете си да и да намери източник на свежи инвестиции.
Блекуотър хоумс е построила стотици жилища в Корк и Уотърфорд, а неотдавна се разрасна и на чуждестранните пазари. В момента тя предлага строителен комплекс с 354 апартамента на крайбрежието на Черно море в България, който включва спа услуги и хотел.
Компанията бе засегната от срива в сектора на недвижимите имоти и вече не е в състояние да изплаща дълговете си. Според документите, заведени в съда, компанията предлага назначаването на Бари Донъху за официален администратор, който да поеме преструктурирането й. В момента Донъху е партньор в офиса на международната одиторска компания Кей Пи Ем Джи (KPMG) в Корк.
Справка в сайта на ирландската компания показва, че ирландската компания е инвестирала в България в Crystal Spa Aparthotel, който е разположен на 4 км от плажа, на 6 km от курорта Албена и на 12 км от Златни пясъци. Ваканционният комплекс разполага с луксозни апартаменти, студиа и пентхауси ползващи набор от съоръжения и удобства в рамките на 10 минути от черноморския бряг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *