Ирландци ще инвестират 500 млн. евро в България

Ирландската компания за инвестиции в недвижими имоти „Уест пропъртис интернешънъл“ отвори нови офиси в София, съобщи в. „Айриш таймс“.

На церемонията е присъствал бившият ирландски министър по равнопоставеността на половете Франк Фейхи, който откри обектите на компанията от името на нейния собственик Браян Конъли.В България „Уест пропъртис интернешънъл“ присъства с 19 свои проекта на територията на София и българското Черноморие, пише в. „Дневник“.

Така компанията се настани трайно на вътрешния пазар в България, коментира ирландското издание. Основна част от инвеститорите, които работят с „Уест пропъртис интернешънъл“, са ирландци.

Компанията възнамерява да инвестира около 500 млн. евро на територията на България, като основната схема, която ще се следва, ще бъде изграждането на обекти в покрайнините на курортите и населените места.

Браян Конъли и партньорите му инвестират активно в имоти в курортите Поморие, Царево, Лозенец и Слънчев бряг. „Уест пропъртис интернешънъл“ вече подаде заявка и за инвестиции в други български градове – Самоков и Пчелин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *