Искания да бъде намалено ДДС за хотелите, хранителните и питейните заведенията

Бармани и сервитьори ще работят в ресторанти, заведения и кръчми от 25 януари с жълти жилетки в знак на протест, ако не бъдат уважени исканията им, съобщиха от Българската хотеиерска и ресторантьорска асоциация.Искания да бъде намалено ДДС за хотелите, хранителните и питейните заведенията.

Резултат с изображение за хранителни заведения

Основното искане на работещите в бранша е да бъде намалено ДДС за хотелите, хранителните, питейните и заведенията до 5%, както е в Румъния. Според хората от този бизнес, ако данъкът бъде намален, това ще доведе до изсветляване на бранша, тъй като собствениците на търговските обекти вече няма да имат причина да крият реалния размер на оборотите и печалбата си. Освен това ще се даде възможност спестените от ДДС-то средства да отидат за увеличаване на заплатите на работещите в сектора, информира в.Монитор.

„Нашият бранш е един от най-регулираните. Ние сме убити от данъци и такси, които плащаме ежемесечно и ежегодно по 41 позиции“, каза председателката на БХРА Вени Петрова.Искания да бъде намалено ДДС за хотелите, хранителните и питейните заведенията.

Свързано изображение

Другите искания на ресторантьорите и хотелиерте са за отмяна на наредбата за запечатване на заведенията от данъчните, лимит за издаване на разрешителни за нови обекти, задължителна регистрация по ДДС на всички фирми в бранша.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *