Испания очаква 90 на сто увеличение на чуждестранните туристи

(БТА)

Испания очаква чуждестранните туристи в страната през настоящия туристически сезон да достигнат 90 на сто от броя си през предпандемичната 2019 г., съобщи Ройтерс.

На плаж в Испания: 12 красиви места | Spainbg

Гражданите на северноевропейските държави пренебрегват опасенията си относно инфлационния натиск и резервират още повече пътувания, отколкото през 2019 г., съобщи испанският държавен секретар по туризма Фернандо Валдес, информира bta.bg.

„Инфлацията засега не обезсърчава търсенето (на пътувания) в пиковия летен сезон“, заяви Валдес, като добави, че е убеден, че туристическата индустрия в страната му ще има силен сезон, сравним с някои резултати в годините отпреди пандемията. „Това е солидно възстановяване при трудни условия“, каза още той.

Резервациите за юли и август вече са достигнали 90 на сто от нивата за 2019 г., според данни на компанията за пазарни разузнавания „Форуърд кийс“ (Forward Keys). Спрямо посочената година сега резервациите от Швеция са с близо 79 на сто повече, резервациите от Дания се увеличиха с 46 на сто, а също така и повече германци и британци ще пътуват до Испания през следващите месеци, отколкото през 2019 г. Очаква се по-нисък да е броят на туристите от Съединените щати – с 4 на сто.

? 12 най-популярни плажове в Испания - 2022

Капацитетът на седалките на авиокомпаниите, пътуващи до Испания е с 8 на сто по-нисък, отколкото предпандемичните нива през летните месеци, а анулираните полети засега не са значителен брой, според данни на испанската статистика.

Днешната стачка на служителите на нискотарифния превозвач „Райънеър“ (Ryanair) в Испания – една от поредните за настоящия месец, доведе до анулиране на 28 от полетите му до и от страната, както и предизвика закъснения, съобщи испанския профсъюз на кабинния екипаж „Юнион синдикал обрера“ (USO).

„Райънеър“ информира, че по-малко от 3 на сто от полетите му до и от Испания са били засегнати от неотдавнашните стачки, които започнаха миналия уикенд.

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *