Испанският премиер Мариано Рахой отрича да е получавал пари на черно

Така той отговори на публикации в печата, които цитират името му сред предполагаемите получатели на суми с неясен произход.
„Никога на съм получавал пари на черно“, заяви Рахой пред ръководството на дясната Народна партия, на която е председател, предаде БТА. Декларацията за доходите и имуществото ми ще бъде качена в интернет, за да е на разположение на гражданите още следващата седмица, каза той, обещавайки максимална прозрачност по случая. Рахой подчерта, че не е решил да се заеме с политика, за да печели пари. Загубих пари, но излезе, че за мен парите не са най-важни, добави премиерът. Той заяви също, че няма да подаде оставка, въпреки предизвиканият от твърденията в печата скандал. Ако някой смята, че ще се поддам на натиск и ще захвърля задачата, възложена ми от испанците, държа да кажа на тези хора, че се заблуждават, подчерта той.
Испанският министър-председател Мариано Рахой заяви, че няма да подаде оставка въпреки скандала.
Ако някои си въобразяват, че ще се сниша под нападките и ще изоставя работата, която испанците са ми поверили, държа да им кажа, че се лъжат, заяви Рахой пред ръководството на Народната партия, на която е председател. Името на Рахой – председател на Народната партия от 2004 г. и министър-председател от 2011 г. – се появи в четвъртък, цитирано от в. „Паис“, сред предполагаемите получатели на неясни възнаграждения, плащани от години на няколко ръководители на партията.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *