Италиански регулатор разследва Apple и Samsung

Италиански регулатор е започнал разследване, свързано с обвиненията, че Apple и Samsung Electronics са използвали софтуерни ъпдейти, за да забавят мобилните си телефони и да накарат потребителите да купуват по-новите им устройства, предава „Ройтерс“.

Регулаторът посочва, че двете компании не са информирали клиентите си, че ъпдейтите може да имат негативно влияние върху представянето на техните телефони. Ако бъдат признати за виновни, двете компании рискуват да получат глоби за по няколко милиона долара.

„Apple и Samsung са заподозрени в създаването на обща търговска политика, която се възползва от липсата на определени компоненти за ограничаване на времето на представяне на техните продукти и карат потребителите да купуват нови версии“, посочва регулаторът.

Наскоро Apple обяви, че софтуерът на iPhone е свързан със забавянето на част от телефоните, които имат проблеми с батериите, но отрече да е направила нещо нарочно, за да съкрати живота на продукта, информира infostock.bg.

Компанията се извини за действията си и намали цените за смяна на батериите. Освен това заяви, че ще промени софтуера, за да показва на потребителите дали батериите на телефоните им работят добре. Срещу Apple са заведени дела в Калифорния, Ню Йорк и Илинойс, по обвинения, че е измамила потребителите.

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *