Италия подготвя пореден антикризисен стимулиращ пакет

Италия подготвя пореден стимулиращ пакет, който да придружава очакваните нови по-строги мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса, заяви във вторник заместник-министърът на икономиката Лора Кастели, съобщава Ройтерс.

По света и у нас - БНТ Новини

Мерките ще бъдат на стойност от поне 1,5 милиарда евро и ще включват безвъзмездни средства за подпомагане на бизнеса, засегнат от новите ограничения, които Рим трябва да представи тази седмица, посочи други правителствен източни, информира bnr.bg.

В понеделник премиерът Джузепе Конте заяви, че ще затегне ограниченията срещу Covid-19 в опит да се отговори на нарастването на инфекциите, приема в болници и смъртните случаи, като същевременно правителството ще се въздържи от повторно въвеждане на локдаун в цялата страна.

Коронавирус в Италия: мафията като благодетел | Новини и анализи от Европа | DW | 08.04.2020
 „Декретът за нови ограничения отново ще бъде придружен от пакет стимули в подкрепа на компаниите, които са засегнати от тези рестрикции“, посочи Лора Кастели в публикация във „Фейсбук“, но без да предостави по-големи пояснения.

„Вече работим по новия стимулиращ пакет и той скоро ще бъде готов“, допълни тя.

Според правителствен източник новият антикризисен пакет няма да повиши допълнително бюджетния дефицит за тази година над сегашната правителствена цел от 10,5% от брутния вътрешен продукт.

 

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *