И на шефа на агенцията по рибарство му писна, хвърли оставка

Това стана само ден, след като Борисов обяви, че уволнява двама шефове на агенцията – в София и Варна. Като основна причина за освобождаването им, той посочи факта, че хората от бранша не познавали тези държавни чиновници.
По време на среща с рибари вчера премиерът използва възможността да им благодари за това, че първо е ловил риба с тях и че са му казали за нарушенията. „Докато не намерим честни и желаещи да работят добре хора, ще ги сменяме”, категоричен бе Борисов. Той добави, че е казал на земеделския министър Мирослав Найденов утре (днес – б.р.) да подготви заповедта и той да я парафира.
Днес 45-годишният Явор Недев заяви, че е доволен от работата си.  „Контролната дейност на агенцията през 14-те месеца на мандата ми се е увеличила 17 пъти в сравнение с предходните години. Мисля че възвърнах в този сектор закона, реда и уважението. Нямам никакви нарушения, винаги съм стоял зад рибарите и сектора и смятам, че престижът на агенцията е променен към по-добро“, се казва в официално изявление на Недев, публикувано на сайта на агенцията.
По думите на Недев право на всеки работодател е да определя екипа си, а ако дори един човек от бранша е „бил недоволен от моята работа през тези месеци, аз поемам професионална и политическа отговорност и напускам агенцията“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *