И полицаите ще протестират

Пред „Хоризонт“ лидерът Валентин Попов уточни, че служителите в министерството ще подкрепят големия протест на синдикатите на 30 ноември.
За момента няма насрочена точна дата за полицейските протести, съобщи Валентин Попов. Той обаче беше категоричен, че такива ще има. За начало случителите в МВР ще подкрепят действията на двата синдиката – КНСБ и „Подкрепа“ в края на този месец. Причините:
Ние сме против увеличаването с две години на общия осигурителен стаж за държавните служители в МВР, ще протистираме срещу това. Второ – ние сме категорично против начина, по който това става – не само без консултации и разговори със синдикалните организации на тези служители, но и без те да бъдат информирани предварително. Ние получихме едно писмо, адресирано до служителите в МВР от министър Цветанов. Благодаря му за това писмо, в него има някои хубави неща. В него между другото се казва, че социалният диалог в МВР продължава да съществува и да се води, само че политическото ръководство на МВР научава в последния момент за промени, които касаят негови служители. Значи е прекъснат социалният диалог някъде на по-високо ниво. Ние ще подкрепим протеста на двете големи синдикални централи – КНСБ и „Подкрепа“ на 30-ти.
От синдикалната федерация в МВР водят разговори с представители на синдикатите във военното министерство, както и със синдиката на надзирателите в затворите. Валентин Попов не изключи да има на следващ етап общи протести на целия сектор „Сигурност“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *