И през 2020 година пациентите ще продължат да доплащат за лечение

И през 2020 година пациентите ще продължат да доплащат за лечение, поне половината от сумата, която е необходима за медицинска дейност,  заяви проф. Григор Димитров, член на Надзорния съвет на Здравната каса, предаде БНР.И през 2020 година пациентите ще продължат да доплащат за лечение.

Свързано изображение

Този бюджет е бюджет на статуквото, независимо че в него са заложени близо 390 млн. повече. Затова българите ще продължат да доплащат, посочи проф. Димитров и допълни:

„Няма да намалим доплащанията, които се правят от населението, които са много големи. Доплащанията са в рамките на 50 на сто приходи, тоест още един бюджет, който се доплаща от населението“.

Не може да се каже, че с повечето средства в болничната помощ ще се постигне и обещаваното увеличение на работните заплати, заяви още Димитров, pariteni.bg.

Той уточни, че тези 320 милиона са средства, отделени за болнична помощ. Идеята е да се използва този ресурс за увеличение на цените на клиничните пътеки – нещо, което трябва да се направи и отдавна се говори за него, каза Григоров.И през 2020 година пациентите ще продължат да доплащат за лечение.

Разкодирай личните си финанси с Pariteni.bg. Каним те да участваш в конкурс за 50% стипендия, предоставена от Pariteni.bg, за работилница „Лични финанси: как да инвестираме по-добре“ на The Business Institutе. За целта трябва само да попълниш формуляр за кандидатстване до 22.11.2019.

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *