И Volvo влиза в конкуренция с Tesla

Известният автомобилен производител Volvo пристъпва към разработването първата си електрическа кола.

Премиерата на машината, която трябва да стане пряк конкурент на автомобилите на Tesla, трябва да се състои през 2019 година.

По предварителни данни, съобщава autocar.co.uk, дължината на пробега с едно зареждане трябва да бъде 325 мили или над 500 километра. Всичката останал информация за ел.-колата се пазят в тайна. Предполага се че тя ще бъде кросоувър.

Освен това, по думите на старши вицепрезидентът по изследването на Volvo Cars, в скоро време всеки нов модел на марката ще получи и хибридна версия.

Такава модификация, например ще получи новото поколение компактен SUV – XC60, който ще бъде представен следващата година. Хибридният двигател T8 с обща мощност 400 к.с. ще включва бензинов агрегат с мощност 325 к.с. и 60-киловатен електромотор.

Хибридна версия се готви и за флагманския модел на Volvo – седанът S90. Моделът ще бъде представен до края на тази година, като продажбите ще започнат от следващата. Основни негови конкуренти на световните пазари ще бъдат BMW 5-Series, Audi A6 и Jaguar XF.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *