Йената поскъпва, а суровинните валути поевтиняват днес

Йената поскъпна днес, след като разпродажбите на пазарите на ценни книжа накараха инвеститорите да потърсят по-сигурни активи, което пък се отрази негативно на суровинните валути. Опасенията около състоянието на китайската икономика нараснаха, след като промишлените компании в страната отчетоха най-големия спад в печалбата си от четири години. Разнопосочните послания от страна на Федералния резерв за това кога централната банка на САЩ ще вдигне лихвите също не помогнаха. Доларът падна до 119.56 спрямо йената, понижавайки се с цяла йена от достигнатия вчера връх от 120.60 и доближавайки се до долната граница на рейнджа между 119 и 121, в който се движи в последните няколко седмици.

За последно доларът се разменяше срещу 119.72 йени, губейки 0.2% в сравнение с края на вчерашната сесия. Индексът MSCI следящ представянето на акциите в световен мащаб падна до двуседмично дъно на фона на опасенията, че много компании, особено тези в сектора на ресурсите, които преди това процъфтяваха на фона на голямото търсене от страна на Китай може да се наложи да ограничат сериозно дейността си. Суровинните валути бяха засегнати най-сериозно, отчасти и от в спада в цените на базовите метали и петрола. Австралийският долар отново се търгуваше на ниво под 70 щатски цента, падайки до 0.6946. За последно австралийската валута се разменяше срещу 0.6950 щатски долара, с понижение от 0.5% за деня.

Канадският долар бе близо до 11-годишното дъно от 1.3417 спрямо долара, достигнато през миналата седмица, като за последно се търгуваше на ниво от 1.3407. Последните коментари от ръководители във ФЕД засилиха неяснотата около вдигането на лихвите. Уилям Дъдли, който оглавява подразделението на Фед в Ню Йорк и Джон Уилямс, който е начело на подразделението в Сан Франциско, изказаха подкрепа за вдигане на лихвите през тази година, докато

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *