Кадиев: Трябва да има необлагаем минимум

„Според мен трябва да се търси вариант, при който да има необлагаем минимум, който може да е 100 лева или 150 лева, и да има прогресивен данък, особено за доходите над 1500 или 2000 лева“.
Това заяви в студиото на „Събуди се“ поНова телевизиядепутатът от БСП Георги Кадиев.

„За мен разходната част на бюджета за следващата година е като разходната част за 2014 година с леки корекции. Големият проблем е в приходните агенции и приходите. Няма с кого да се оправдават управляващите, защото новият директор на Агенция „Митници“ беше назначен през август“, заяви Кадиев, но призна:

„Липсата на събираемост на приходите до известна степен е резултат на обективни фактори, падането на цената на петрола, намалената покупателната способност“. „Аз не виждам амбицията през 2015 година нещо да се направи за подобряване на събираемостта на приходите“, коментира депутатът.

Увеличаваме данък „лихва“, защото според нас плоското данъчно облагане трябва да се отнася за всякакви видове доходи, заяви в студиото депутатът от ГЕРБ Диана Йорданова. „Минимум около 50 милиона лева ще бъде данъчният ефект от увеличаването на този данък“, добави тя. „Основната идея на бюджета е да доведем страната до финансовата стабилност, от която тя се нуждаем, и да върнем доверието“, каза още Йорданова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *