Каква е финансовата оценка на офанзивните играчи на английския клуб Манчестър Сити


Всеизвестен факт, е че в модерния футбол различните клубове отделят огромен брой средства за реализирането на различни финансови сделки. Разбира се, в центъра на тези многомилионни сделки винаги са били трансферите на отделни футболисти, които се случват всяко лято и в началото на всяка нова година. И тъй, в света на футбола има предостатъчно големи инвеститори, някои отбори разполагат със състави, чиято обща стойност даже надхвърля брутния вътрешен продукт на някои държави.
Пример за такъв отбор е английския шампион Манчестър Сити, като гражданите са един от отборите с най-висока обща стойност в света. По-конкретно, в началото на настоящия сезон във Висшата Лига се появи информация, че общата стойност на отбора от Манчестър възлиза на точно 1,014 милиарда евро. И съвсем логично, по-голямата част от тази зашеметяваща сума е съставена от офанзивните играчи на отбора, повечето, от които са футболисти от световна класа.
Най-скъпият играч в отбора на Сити, по съответната пазарна оценка към началото на сезона, е английския национал Рахим Стърлинг, който е оценен на 140 милиона евро. Към момента бързоногото крило на гражданите е в петия си сезон с отбора, като се има предвид неговите 24 години и страхотната форма, в която се намира, няма да е учудващо неговата пазарна цена да се увеличи в бъдеще.

Веднага след Стърлинг обаче се нарежда друг офанзивен играч, който е с белгийска националност. Това разбира се е Кевин Де Брюин, който е оценен на 130 милиона евро. Подобно на Стърлинг, рижавият техничар носи екипа на сините вече няколко сезона, като той се утвърди като един от най-талантливите офанзивни полузащитници на Острова. И въпреки, че той никога не е бил топ реализатор за своя тим, ако погледнем конкретните футболни залагания за голмайстор на Висшата Лига за сезон 2019/2020 ще видим, че Де Брюин присъства с коефициент от 201.00, докато колегата му в атака Стърлинг е с коефициент от 10.00.

Интересно е да се отбележи, че следващия футболист в атаката на Сити по моментна пазарна оценка не присъства в тези залагания, защото той със сигурност пропуска първата част от сезона поради контузия. Става дума за младия немски талант Лерой Сане, който претърпя тежка контузия по-рано през годината, но въпреки това неговата трансферна цена продължава да бъде 100 милиона евро. Тази оценка на Сане изобщо не е случайна, тъй като той е считан за един от най-обещаващите играчи на немския футбол.
В отбора, воден от Пеп Гуардиола, обаче има още един офанзивен играч, чиято пазарна оценка също е 100 милиона евро. 25-годишният португалски талант е редовен титуляр в стартовата единайсеторка на тима, като той се подвизава по десния фланг, откъдето постоянно тормози защитниците във Висшата Лига. Неговата класа по фланга си пролича най-вече    при разгромната победа на Сити над Уотфорд с 8:0 в началото на този сезон /на снимката горе/, като Бернардо Силва успя да запише хеттрик на своята сметка.
И след португалеца идват атакуващи играчи, като Габи Жезус, Серхио Агуеро и Рияд Марез. Съответно, пазарната цена на Жезус е 70 милиона евро, докато най-резултатният играч в историята на Ман Сити – Серхио Агуеро е оценен на 65 милиона евро, а бързоногия Марез е с пазарна цена от 60 милиона евро.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *