Какви акции купи и продаде Бъфет

Инвестиционната компания на Уорън Бъфет е увеличила своя залог в супермаркетите Kroger, но в същото време е продала акции от някои от фармацевтичните компании от портфейла на Berkshire Hathaway.

Стратегията на Уорън Бъфет през 2020 г.: Какво купи и какво продаде известният инвеститор - Bloomberg

Bloomberg TV Bulgaria

През второто тримесечие на 2021 г. Бъфет е купил нови 11 млн. акции от Kroger, като вече разполага с 61.8 млн. акции.

В същото време Berkshire Hathaway продаде всичките си 643 022 акции от Biogen и намали инвестициите си в Merck, Abbvie, Bristol-Myers Squibb и BMY.

В същото време компанията е закупила 1.6 млн. акции от Organon & Co.

Голяма част от инвеститорите по света следят изкъсо сделките, които Berkshire Hathaway осъществява, най-вече заради много доброто историческо представяне на компанията на Бъфет.

Инвестиционната компания също така е продала 14 млн. акции от производителя на боя Axalta Coating Systems, с което вече не притежава акции от това дружество.

Berkshire също така продаде 7 млн. акции и днес вече разполага с 60 млн. акции от производителя на автомобили General Motors. Намалени бяха инвестициите и в Chevron, Marsh & McLennan, US Bancorp и медийната компания Liberty Global.

Не са отчетени промени в дяловите участия в двете най-големи вложения на компанията – Apple и Bank of America, пише Market’s Watch.

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *